Bagietki bez drożdży

Pyszne bagietki, których przygotowanie nie zajmuje więcej dwa kwadranse. Chrupiące, najlepsze zaraz po upieczeniu.

bagietki-bez-drozdzy2

Składniki na 2 bagietki:

2 ½ szklanki mąki bezglutenowej ( u mnie 1 szk. mąki kukurydzianej, ½ szk. skrobi kukurydzianej, 1 szk. BMM przepis tutaj)

1 ½ łyżeczki soku z cytryny

1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej (bezglutenowy)

1 łyżeczka soli

około 350 ml wody*

*ilość wody zależy od rodzaju mąki, najlepiej wodę dodawać partiami, ciasto powinno być lekkie i nadawać się do formowania – dodałam więcej wody, ponieważ mąka kukurydzianą ją bardziej chłonie.

Piekarnik nagrzać do 220 stopni C. Włożyć na spód piekarnika naczynie z wodą.

Formę do bagietek lub zwykłą brytfannę podsypać mąką.

Mąki przesiać, dodać wodę, sodę oraz sok z cytryny. Wymieszać. Przełożyć ciasto na matę podsypaną mąką, uformować dwie bagietki (nie rolować). Przełożyć ostrożnie bagietki do formy, ponacinać ostrym nożem w kilku miejscach.

Przed włożeniem bagietek wyjąć naczynie z wodą. Bagietki piec około 25-30 minut – do przyrumienienia. Przed krojeniem wystudzić pieczywo.

Smacznego!

bagietki-bez-drozdzy

English version

Bagels without yeast

Delicious baguettes, whose preparation is not more two quarters. Crispy, best immediately after baking.

Ingredients for 2 baguettes:

2 ½ cups flour gluten-free (1 cup Cornmeal, ½ cup Cornstarch, 1 cup. BMM recipe here)

1 ½ teaspoons lemon juice

1 ½ teaspoons baking soda (gluten-free)

1 teaspoon salt

about 350 ml of water

* The amount of water depends on the type of flour, preferably water added parties, the dough should be light and suitable for molding – I added more water, because the corn flour absorbs it more.

Preheat the oven to 440 degrees F (220C). Put on the bottom of the oven dish with water.

The form for baguette or a simple baking dish sprinkle flour.

Sift the flour, add water, baking soda and lemon juice. Mix. Turn the dough out to the mat sprinkled flour, form two baguettes (not roll). Put carefully baguettes to form, cut their surface with a sharp knife in several places.

Before inserting baguettes remove the dish from the oven. Bake about 25-30 minutes – until browning. Let cool before slicing bread.

Bon Appetit!

Error: Only up to 6 modules are supported in this layout. If you need more add your own layout.