Pudding z nasion chia oraz mleka kokosowego, idealny zarówno jako deser jak i śniadanie. Wystarczy połączyć składniki.

chia-pudding3

 

Składniki na 3 mniejsze porcje:

1 szklanka mleka kokosowego (można użyć zwykłego mleka od krowy lub innego roślinnego np. migdałowego)

3 łyżki nasion chia

2  łyżki syropu z agawy lub miodu

½ łyżeczki kakao niesłodzonego

Dodatkowo:

– owoce (banany), orzechy

chia-pudding

Mieszamy ze sobą nasiona, mleko, syrop lub miód oraz kakao w mniejszej misce. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc (od 2 do 12 h).

Po tym czasie wyciągamy pudding z lodówki i upewniamy się że nasiona wchłonęły cały płyn. Całość dekorujemy ulubionymi dodatkami.

chia-pudding2

English version

Chia pudding with coconut milk, ideal as a dessert and breakfast. Just combine the ingredients.

Ingredients:

3 tbsp of chia seeds

1 cup coconut milk (can use milk from cows or other plant eg. almond)

2 tbsp agave syrup or honey

½ tsp unsweetened cocoa

Extras:

– fruits (bananas), nuts

Mix chia seeds, coconut milk, cocoa and honey together in a small bowl. Put in the fridge preferably overnight (from 2 to 12 h).

Remove it from the fridge, and make sure your pudding looks thick. Top with fresh fruit and nuts.

Udostępnij: