Migdałowe owsianki
¾ szklanki mąki migdałowej
½ szklanki mąki ryżowej
1 jajko
1 szkalnka płatków owsianych (u mnie bezglutenowych)
1/3 szklanka wiórków kokosowych
1/3 szklanki żurawiny
100g oleju kokosowego
3 łyżki miodu
½ łyżeczka proszku do pieczenia
W rądelku roztapiamy olej kokosowy z miodem. Pozostałe składniki poza jajkiej oraz żurawiną umieszczamy w misce, mieszamy łyżką. Dodajemy jajko, oraz roztopiony olej z miodem. Mieszamy do połącznenia się składników. Na końcu dodajemy żurawine.
Piekarnik rozgrzewamy do 300 stopni F (150 C). Dużą formę wykładamy papierem do pieczenia. Z masy formujemy okrągłe – spłaszczone ciasteczka, układamy na blaszce z zachowaniem odstępów.
Ciastka pieczemy około 15 minut, studzimy na formie.
Smacznego!